ارزش آفرینی در صنعت ساختمان
ارزش آفرینی در صنعت ساختمان
مفهوم ارزش
ارزش یا Value، در واقع شامل باورهای مطلوبی هست که افراد یک جامعه نسبت به یک موضوع خاص دارند؛ از سوی دیگر یکی دیگر از معانی ارزش، بهای مادی یا غیرمادی هر فعل، کالا یا هر چیزی است. ارزش درواقع ارزنده و ارزشمند بودن است. با همین تعاریف به ظاهر ساده می توان متوجه شد که ارزش یک مفهوم بسیار پیچیده ای است که حتی می تواند داراری مفاهیم پارادوکسی و انتزاعی باشد.
ارزش در کسب و کار
در کسب و کار، ارزش از چند منظر قابل بررسی است؛
ارزش اخلاقی (Moral / Ethical Value)
این ارزش ها مجموعه اصول، قواعد، قوانین و مبانی هستند که در نهایت بر اساس آن ها تصمصم های مختلف اتخاذ می شود.
ارزش کار آمدی یا بکارگیری (Use Value)
این ارزش درواقع پاسخ به این سوال است که یک خدمات یا محصول چقدر کارآمد است و برای شما ضروری و مورد استفاده است. این ارزش مستقیما با نیاز بازار در ارتباط است.
ارزش مبادله ای (Exchange Value)
برای بهره مندی از یک خدمت یا محصول، چه هزینه مادی می پردازید؟ درواقع ارزش مبادله ای قیمت محصول یا خدماتی است که شما به بازار ارائه می دهید یا برای داشتن آن پرداخت می کنید.
ارزش استراتژیک (Strategic Value)
این ارزش، مجموعه تصمیماتی است که منجر به ایجاد ارزش جدید در کسب و کار می شود. هر خدمت، محصول، داشته یا منبعی لزوما ارزش استراتژیک نداشته و گاهی اوقات نداشتن و یا حتی حذف آن منجر به ارزش استراتژیک می شود چرا که ممکن است حذف آن سودمندتر و مفیدتر از حفظ آن باشد.
ارزش افزوده (Added Value)
ارزش افزوده دارای مفهوم مالی و اقتصادی است که در آن معنای خلق و ایجاد کردن نیز نهفته است. ارزش افزوده به معنی سود نیست بلکه اختلاف قیمت تمام شده یک محصول یا خدمت با قیمت ارائه آن است.
ارزش های نهفته در برند (Brand Value)
این ارزش شامل کلیه بایسته ها و خط مشی های فکر نهفته در ایده و ساختار شکل گیری کسب و کار است و شامل تمام ارزش هایی که تا اینجا در رابطه با آن صحبت کردیم می شود.
ارزش آفرینی در صنعت ساختمان
همانطور که در مبحث ساخت و ساز اشاره شد، روند ساخت و ساز از پدیدار شدن و تبلور یک ایده تشکیل شده و در نهایت با تخریب آن پایان می یابد. این بدان معنا است که از ایده صرف تا اتمام عمر مفید و تخریب همگی در ذات پروژه باید دیده شوند. در این میان باید به این مهم اشاره کرد که ارزش آفرینی در تمامی بخش های ساخت و ساز باید دیده شود. در این زمینه ارزش آفرینی از دو منظر قابل بررسی است؛
ارزش آفرینی در صنعت ساختمان
این بخش شامل مطالعه دقیق کسب و کار، برندسازی و سایر اقدامات لازم جهت حضور ارزشمند یک واحد کسب و کاری در صنعت ساختمان است.
ارزش آفرینی در پروژه
در ابتدا باید به این اصل اشاره نمود که یک کسب و کار دارای نگرش ارزشمند می تواند ارزش آفرینی و توسعه ارزش داشته باشد. از این رو از خلق و چردازش ایده اولیه پروژه، خلق ارزش می بایست یکی از مهم ترین چارچوب های نظری پروژه باشد. از آنجایی که ساختمان یک کالای ملی تلقی می گردد، لذا داشتن نگرش ارزش آفرینی یکی از مهم ترین و حیاتی ترین نگرش هایی است که می بایست در این بخش نهادینه شود.
وقتی سخن از ارزش آفرینی در یک پروژه به میان می آید، اغلب ذهن ها به سمت سود مالی و خلق ارزش افزوده متمایل می شود؛ در حالی که این موضوع تنها بخشی از ارزش آفرینی در سطح یک پروژه است. این مهم قابل نادیده گرفته شدن نیست که هر پروژه در جایگاه خود باید ارزش افزوده و سود مالی به همراه داشته باشد، اما در این میان می بایست به ارزش های اجتماعی، فرهنگی، دینی، سیاسی، اقتصادی، زیست بومی و محیط زیستی نیز توجه داشت. با اینکه واژه عمیق توسعه پایدار در این میان مورد غفلت واقع شده. با نگاه عمیق به این واژه می توان نگاه همه جانبه آن به توسعه همسان اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی را به وضوح مشاهده نمود.
دیدگاهتان را بنویسید