انتخاب ملک مناسب

انتخاب ملک مناسب برای ساخت و ساز
اولین و مهمترین جزء یک فرآیند ساخت و ساز، انتخاب ملک مناسب است. از این رو در انتخاب ملک برای مشارکت در ساخت باید موارد ذیل را در نظر داشت؛
– بررسی کامل موقعیت ملک
یکی از اولین بررسی های اولیه که بسیار حائز اهمیت است بررسی موقعیت ملک است.
1) بررسی گذرها و معابر و وضعیت ترافیکی اطراف ملک
املاکی که در انتهای بنبست های باریک، بر خیابانهای اصلی، معابر باریک که در آنها امکان رفت و آمد ماشین آلات به راحتی وجود ندارد، و مواردی از این قبیل، بسیار حائز اهمیت است چرا که به عنوان مثال در عملیات احداث اسکلت فلزی نیاز است به دلیل مواردی همچون استقرار جرثقیل، رفت و آمد معابر، تحت پوشش قرار میگیرد این مهم میبایست با مجوز از سوی اداره راهنمایی و رانندگی صورت پذیرد.
2) بررسی همجواری ها و املاک اطراف
وجود برخی املاک همچون املاک بسیار قدیمی که از پایداری ضعیفی برخوردارند، املاک میراث فرهنگی و یا ساختمانهای با درجه اهمیت بالا، موجب ایجاد برخی محدودیت های اجرایی خواهد شد. همچنین برخی موارد همچون همجواری اماکن حساس و نظامی میتواند باعث محدودیت هایی همچون رفت و آمد و یا حتی محدودیت در تعداد طبقات ساخت، یا محدودیت در استفاده از برخی تجهیزات همچون جرثقیل های برجی شود.
– بررسی های مرتبط با شرایط ملک
مساله دیگری که در املاک مورد نظر باید بررسی شود موارد مرتبط با شرایط ملک مورد نظر است از جمله؛
1) ابعاد عرصه
در ساخت و ساز، آنچه حائز اهمیت است متراژ و ابعاد عرصه (زمین) ملک میباشد چرا که این مهم رابطه مستقیم با متراژ ساخت میباشد. لذا زمینهای با ابعاد کوچک، زمینهای با ابعاد نامتعارف یا دارای نامنظمی یا پرتی، از لحاظ ساخت یا هزینه های تحمیلی اضافه، ممکن است برای سازنده به صرفه نباشند.
2) وضعیت زیرساخت های موجود
بررسی وضعیت (وجود، عدم وجود و ظرفیت تامین) انشعابات آب، برق، گاز، تلفن، فاضلاب و سایر زیرساخت های مورد نیاز از جمله فیبرنوری یا مواردی این چنینی یکی دیگر از مواردی است که میبایست مورد توجه قرار گیرد.
3) تعداد طبقات و تعداد طبقات موجود
این مورد از دو منظر حائز اهمیت است. اول آنکه از لحاظ ابعادی تخریب و ساخت یک ساختمان یا مشخصات واحد (برای مثال: تخریب و ساخت یک ساختمان 5 طبقه 10 واحدی مشابه) ممکن است صرفه اقتصادی نداشته و بازسازی اصولی چنین ساختمانی معقول تر باشد.
– بررسیهای حقوقی ملک
1) صحت سنجی اسناد مالکیت ملک
مهمترین صحت سنجی اولیه در رابطه با هر ملک، بررسی مالکیت آن ملک هست. همچنین بررسی فیش انشعابات، عوارض شهرداری و اسنادی از این قبیل میتواند دال بر مالکیت شخص مالک باشد. لذا بررسی اسناد مالکیت، بنچاق و مواردی از این قبیل بسیار حائز اهمیت است.
2) استعلام از مراجع و ارگانهای مختلف (ثبت، دارایی، مالیات، شهرداری، اوقاف، بنیاد مستضعفان و غیره) در رابطه با ملک
بسیاری از املاک دارای محدودیت هایی از جمله توقیف بودن سند را دارند و یا وابستگی و بدهی به نهادهایی دارند که ممکن است موجب ایجاد مشکلات فراوانی در روند قرارداد بشود.
3) تعدد مالکین
برخی از املاک، دارای چند واحد مجزای آپارتمانی با چند مالک مختلف هستند. برخی دیگر از املاک نیز به دلایل متعدد همچون ورثهای بودن دارای چند مالک هستند، املاک این چنینی به ویژه در بحث مشارکت در ساخت، دردسرهای زیادی به همراه دارد چرا که نظر تمامی مالکین و رضایت آنها میبایست تامین شود. لذا به صورت یک قانون نانوشته، املاکی که دارای مالک کمتری هستند، از کم دردسرتر از املاک دارای تعداد زیاد مالک است.
4) بررسی حقوقی مالک
این بخش مرتبط با شخصیت مالک است چرا که دربرخی موارد دیده شده مالک به دلایلی همچون بدهی به بانک، ممنوع المعامله بوده و این مورد در بسیاری از موارد میتواند موجب دردسرهای عظیمی در مباحث قراردادی شود.
دیدگاهتان را بنویسید